Актуално / Песните на България 2014


Песните на България 2014 Песните на България 2014 Песните на България 2014

 

 

На 14 и 15.06.2014г. петнадесет хориста от ВГТП „Ехо” при ТД „Орлово гнездо” гр.Казанлък взеха участие в националния песенен празник „Песните на България”. Тази година домакин на националния песенен празник беше град Шумен. Всяка година сдружението на туристическите хорове провежда на различни места този празник с цел опознаване на Родината и да се даде възможност повече граждани от страната  да се насладят на туристическата песен.

На 14 юни вокална група „Ехо” заедно с СТХ „Средногорски звуци”гр. Ст.Загора пристигнаха в ранния следобед  в гр.Шумен. Настаниха се в хотел „Шумен” и след кратка почивка разгледаха града и неговите забележителности.

През двата дни концертната зала бе изпълнена с почитатели на хубавата българска, родолюбива и туристическа  песен. Със своите изпълнения  ВГТП „Ехо” възпламени зрителите в цялата зала. В празника взеха участие всички туристически хорове от  страната.

След отпътуването от гр.Шумен бяха посетени Хотнешките водопади. Еко пътеката се оказа прималива за любителите на по-силни емоции.

Втората спирка беше на Преображенския манастир до с.Самоводене. Тук групата се наслади  на тишината, спокойствието и красотата на манастира и гледката откриваща се от него, с голям интерес бяха  разгледани и  възстановените стенописи и часовникова кула реновирана през 2012 г.

Хористите запалиха  по свещица за здраве и щастие и божия закрила.

През цялото пътуване към Казанлък се пееше  рефрена от изпълнената песен в Шумен:

    „Доволен и щастлив се връщам,

     дори пътека не избирам,

     надолу без да се обръщам

     най-преки пътища намирам.”

 

Мариан Ненков

Председател на ВГТП  „ЕХО”