Актуално / поход до хижа ЕХО


Поход от Беклемето – хижа Ехо/н/ до гр. Клисура на 28 и 29.05.2016 г.
…След като чух в мислите си „ ехото “ от хижа Ехо, реших че е дошъл момента да посетя тази част от Балкана. Група бързо се събра, състоеше от 12 членове на ТД „Орлово гнездо“ от Казанлък и 4-ма любящи природата от гр. Стара Загора. Дали заради нас или всичко беше чиста случайност се отвори прозорец от два хубави слънчеви дни и така в съботното утро заредени с ентусиазъм за приключения потеглихме с автобус до най-високата точка на прохода Беклемето. 
След кратък, но съществен инструктаж , започнахме прехода по непознатите за мен части на Стара планина. Зимните пътеки, по които повечето време вървяхме са по най-високата част на билото, движещи се успоредно с подсичащите летни. Счупените върхове на дърветата по склоновете ясно говориха за често падане на лавини зимно време, но сега можехме само да се наслаждаваме на баланса на природата. Среща със свободно пасящи коне и крави с малките им запалиха творческите страсти на фото репортерите. Последва обяд и почивка на хижа Коза стена, след което продължихме към целта и усещането за недокоснатата природа започна да възбужда в мен чиста енергия и еуфория необезпокоявана от мисли. 
Хижа Ехо ни посрещна с едно голямо спално точно за нашата група и всеки започна да релаксира, както сметне за добре. Вечерта премина в сладки приказки, добър апетит, размяна на различни хранителни продукти и високоградосови напитки . 
Сутринта след обща снимка пред уеб камерата на хижата започнахме изкачване на връх Юмрука, последвано от стръмно спускане, след няколко часово спускане до гр. Клисура изпълнихме програмата и с автобуса се върнахме до началната точка. 
Благодаря на всички участници за спо
делените моменти!

Станислав Николов

сминки:https://www.facebook.com/TuristiceskoDruzestvoOrlovoGnezdoKazanlk/photos/pcb.993761434033283/993759310700162/?type=3&theater