Актуално / XXVIII Национален песенен празник „ Песните на България“


XXVIII Национален песенен празник „ Песните на България“

На 04 и 05.06.2016 година в операта на град Стара Загора се проведе XXVIII-мия песенен празник „Песните на България“ – организиран от БТС, Сдружението на туристическите хорове в България, Община Стара Загора и ТД „Сърнена гора“ гр. Стара Загора. Г-н Димитър Гочев – председател на СТХБ откри песенния празник с пожелание за успешно представяне на хоровите състави. Празникът бе посветен на 140 години Априлско въстание и 121-та годишнина от началото на организирано туристическо движение  в България.

              ВГТП „Ехо“ с художествен ръководител Валентин Узунов за пореден път с желание за добро представяне взе участие в този родолюбив форум на песента, възпяла по неповторим начин дивната красота на нашата малка родна България.

              По регламент хористите изпълниха четири песни. Една от тях по музика на Филип Аврамов – „ Кременските езера“ за участие в конкурса „Музикални награди „Филип Аврамов“ и една патриотична – „ Има за нас една Родина“. Хористите изпяха за първи път песен по стихове на поета Асен Димитров от ВГ „Акустика“ гр. София, специално сътворена за група „Ехо“.

Маргарита Дохчева

ВГТП „Ехо“