Актуално / поход до връх Дидикче


ОБЯВА


Клубът по пешеходен туризъм към ТД „Орлово гнездо“- Казанлък, организира еднодневен поход до връх Дидикче (1297 м.н.в.) в Стара планина.

 

І. ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ И ГРАФИК НА ДВИЖЕНИЕ:
Походът ще се проведе 23.10.2016 г.(неделя) със следната програма :

07:20 ч. – отпътуване за с. Горно Изворово с автобус. Спирките са: автогара Казанлък, център (срещу банка ДСК), Розариум, колелото.

08:00 ч. – начало на прехода: с. Горно Изворово – Дюдюк чешма – връх Дидикче – заслон Стефанова чешма – с. Горно Изворово.

15:00 ч.- отпътуване за Казанлък с редовен автобус

Продължителността на прехода е 5-7 часа с почивките.


ІІ. ПРАВО НА УЧАСТИЕ И ЦЕНИ:
В проявата може да вземат участие туристи, с добра физическа и психическа подготовка за продължителни преходи в планински условия. Преминаването по туристическия маршрут е индивидуална отговорност на туриста. Участниците попълват декларация за участие в похода. Задължителна планинска застраховка! Който има валидна такава за периода на прехода трябва да представи копие в офиса на дружеството.

Такса за записване – 2 лева (за застраховка и водач - без транспорт). Необходимо е желаещите да участват в похода да се запишат, защото транспорта е обществен. Цена на билета в едната посока е 1.80 лева.


ІІІ. ЕКИПИРОВКА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Всеки участник трябва да бъде екипиран за средно-висока планина, с подходящи обувки и облекло за есенно-зимни условия, да си осигури храна и напитки за деня, както и лични медицински средства. Състоянието на здравето е лична отговорност на всеки участник – водачът и туристическото дружество не носят отговорност за скрити заболявания и проблеми, проявили се по време на похода. Походът може да не се проведе при записали се по-малко от 5 участника.

Незаписали се участници няма да бъдат допускани в похода.

По изключение водачът може да допусне участие, само ако общата бройка на групата не надхвърля 15 и се заплати таксата за участие.

Записване в офиса на Дружеството: до 20.10.2016 г.

Телефони за информация: 0431/62566, 0899266077

 

Водач: Теодора Тарева