Актуално / поход до Карандила


ОБЯВА


КЛУБЪТ ПО ПЕШЕХОДЕН ТУРИЗЪМ КЪМ ТД „ОРЛОВО ГНЕЗДО”-КАЗАНЛЪК,  ОРГАНИЗИРА ПОХОД  В  СТАРА  ПЛАНИНА С МАРШРУТ:   ГРАД СЛИВЕН – МЕСТНОСТ ХАЛКАТА – МЕСТНОСТ КАРАНДИЛА – МЕСТНОСТ ДРАГИЕВА ЧЕШМА – ГРАД СЛИВЕН

І. ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ И ГРАФИК НА ДВИЖЕНИЕ:
Походът ще се проведе от 12.11.2016 до 13.11.2016 при следната програма :
12.11.2016 г.(събота) – 07:00 ч. тръгване от ж.п. гара Казанлък с влак до град Сливен. Пристигане към 09:15 ч. на гарата, извозване с такси до подножието на планината. 10:00 ч.- пешеходен преход към почивна станция „Декотекс“ през местност Халката. Пристигане и настаняване около 13:00ч. Разходка из района, свободно време и нощувка.

13.11.2016 (неделя): 09:00ч. - пешеходен преход от почивна станция „Декотекс“ през местност Драгиева чешма до ж.п. гара Сливен. Очакван преход  3-4 часа. В 15:30 часа – отпътуване с влака за Казанлък.

ІІ. ПРАВО НА УЧАСТИЕ И ЦЕНИ:
В проявата може да вземат участие туристи, с добра физическа и психическа подготовка за продължителни преходи в планински условия. Преминаването по туристическия маршрут е индивидуална отговорност на туриста. Участниците попълват декларация за участие в похода. Задължителна планинска застраховка! Който има валидна такава за периода на прехода трябва да представи копие в офиса на дружеството.

Такса за участие :   16 лв.  – включва нощувка, застраховка и водач. Не включва храна, транспорт и др. Ориентировачна цена на транспорта в двете посоки е около 12 лева – всеки ще си заплаща на място.

На хижата има храна на свободна консумация.(супа, скара и др).

ІІІ. ЕКИПИРОВКА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Всеки участник трябва да бъде екипиран за средно-висока планина, с подходящи обувки и облекло в есенно - зимни условия, както и да си осигури храна и напитки за преходите, както и лични медицински средства. Състоянието на здравето е лична отговорност на всеки участник – водачът и туристическото дружество не носят отговорност за скрити заболявания и проблеми, проявили се по време на похода. При лоши метеорологични условия водачът може да направи промени по обявения маршрут. Походът няма да се проведе при записали се по-малко от 5 участника.

Записване в офиса на Дружеството: до 09.11.2016 г.

Телефони за информация: 0431/62566, 0897261775

Водач: Станислав Николов