Актуално / Детски празник в парк „Тюлбето“


Детски празник в парк „Тюлбето“ Детски празник в парк „Тюлбето“ Детски празник в парк „Тюлбето“ Детски празник в парк „Тюлбето“ Детски празник в парк „Тюлбето“ Детски празник в парк „Тюлбето“ Детски празник в парк „Тюлбето“ Детски празник в парк „Тюлбето“ Детски празник в парк „Тюлбето“ Детски празник в парк „Тюлбето“

В слънчевия и топъл ден 29 май 2017 година три лъча малки туристи от ЦДГ „Славейче“, ЦДГ „Пчелица“ и ЦДГ „Роза“ с ранички на гръб, водени от планинските водачи Атанас Балкански, Димитър Желязков и Георги Кемалов от ТД „Орлово гнездо“ по маркирани пътечки, се придвижиха до поляната над „Тракийската гробница“ в парк „Тюлбето“. Там ги очакваше една добре подредена празнична обстановка, създадена от Тошка Тенева, Станислав Николов и представители на клуба по ориентиране Христо Ангелов и Тончо Нейчев, за предстоящите  спортни игри. Отборите заеха своите места. Водещата г-жа Нели Георгиева поздрави малките туристи и даде думата на г-н Жельо Желев, председател на ТД „Орлово гнездо“,  за приветствие и откриване на празника.  С песни и рецитал отборите се поздравиха. С огромно нетърпение малчуганите очакваха и първата игра – Туристическа щафета, втората игра „Садене на картоф“ и третата „Направи огнище“.  Децата бяха много емоционални, развълнувани, пъргави и сръчни. Разбира се, имаше и публика, една група ученици, граждани и жени от клуб „Орлица“.

Журито в състав: Димитър Желязков, Кръстьо Петков и Георги Кемалов стриктно и внимателно наблюдаваха участниците в игрите. Докато малчуганите си отдъхваха, научиха, как в планината можем да се разпъне палатка. След това г-жа Тодорка Мицова и Нели Дянкова от клуб „Орлица“  ги запознаха с малка част от билките, които се срещат по нашите планини и парк „Тюлбето“. Опитаха и два вида ароматен чай от мащерка и липа. Поетесата Николина Русева подари на децата по един лист със специално написаното за празника стихотворение „Малките туристи“.

Наградите за празника бяха осигурени от Община Казанлък. Г-н Методи Маринов от отдел „Спорт“, награди отборите най-тържествено.

Малките туристи уморени, но щастливи от празника се поздравиха мощно и звънко с туристическия поздрав  „Ехо-о-о-о“ и се разделиха с пожелание за нови вълнуващи срещи!