Актуално / Достоен юбилей!


Достоен юбилей! Достоен юбилей! Достоен юбилей! Достоен юбилей! Достоен юбилей!

Достоен Юбилей!

 

    Дългогодишният активен турист, доаенът на туристическото движение в Казанлък Минчо Христов Минчев навърши 95 години на 17.06.2018г. По този повод на 18 юни негови приятели, туристи, представители на отделни клубове се събраха в офиса на ТД „Орлово гнездо“, за да уважат юбиляра. Поздравителен адрес от името на ръководството на Дружеството прочете Тошка Тенева- специалист туризъм. Топли поздравления бяха отправени и от останалите присъстващи.

    Развълнуван, просълзен, Минчо Христов Минчев благодари за уважението и сподели незабравими спомени. Спомени, пропити с много обич и уважение към всички туристи, към планината и природата. „Защото планината зарежда с енергия, дава сила, дава дълголетие“ – сподели той. За първи път, като организиран турист е бил през 1938г. до хижа Узана, под ръководството на учителя Дундаков. От тогава и до днес той е член и активен участник в мероприятията на ТД „Орлово гнездо“. Бил е член на ЮТС, един от основателите на планинска спасителна служба в Казанлък. Водач на екскурзионни походи на стотици туристи по нашите планини и в чужбина – Германия, Полша...

Преживял е безброй вълнуващи срещи. През 2013г. , по случай 90 годишният му юбилей е награден с медал „За особени заслуги“ от БТС. През всички тези години до него е била прекрасната му съпруга.

    Участник е във Втората световна война – служи в разузнавателния авиационен полк. Има редица медали и отличия. От дълги години е секретар на Общинската организация на ветераните от бойните. Един активен участник в обществения и туристическия живот в родния Казанлък.

    С уважение и благослов за красиво осмисления ти живот, скъпи приятелю, ти пожелаваме здраве и на 100-ния си рожден ден пак да ни събереш.

 

 

Христина Банова

ТД “Орлово гнездо“

Казанлък