Актуално / 150 години от героичния подвиг на Хаджи Димитър и неговата чета


ТД „Орлово гнездо“ – Казанлък,

организира поход до връх Бузлуджа в Стара планина посветен на 150 години от гибелта на четата на националните герои Хаджи Димитър и Стефан Караджа

 

І. ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ И ГРАФИК НА ДВИЖЕНИЕ:
Походът ще се проведе на 14.07.2018 г.(събота) при следната програма:
06:30 часа тръгване от гр. Казанлък с автобус N:6 за гр. Шипка, сборен пункт спирката на парк „Розариум“.

07:00 часа пешеходен преход от гр. Шипка до паметника на Хаджи Димитър под връх Бузлуджа. Времетраене на прехода  около 3,5 часа.

11:00 часа – Начало на Тържествата и възстановките по повод годишнината.    

13:00 часа –  пешеходен преход  хижа Бузлуджа – заслон Мушатка –  гр. Шипка. Времетраене на прехода  около 3 часа.  Прибиране до гр. Казанлък с автобус N: 6.

 

ІІ. ПРАВО НА УЧАСТИЕ:

В проявата може да вземат участие всички туристи и граждани с добра физическа и психическа подготовка за продължителни преходи в планински условия. Преминаването по туристическия маршрут е индивидуална отговорност на туриста. Препоръчително е за времето на проявата участниците да имат валидна планинска застраховка!!!

 

ІІІ. ЕКИПИРОВКА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Всеки участник трябва да бъде екипиран за средно – високата планина, с подходящи обувки и облекло според сезона, да си осигури храна и напитки за деня, както и лични медицински средства. Състоянието на здравето е лична отговорност на всеки участник – водачът и туристическото дружество не носят отговорност за скрити заболявания и проблеми, проявили се по време на похода.

 

Водач: Цветан Панов – 0879488244