Актуално / Поход до Родопова чешма


 

Клубът по пешеходен туризъм към ТД „Орлово гнездо“ – Казанлък, организира еднодневен поход  до  РОДОПОВА ЧЕШМА,  над село Енина,  в Стара планина.

 

І. ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ И ГРАФИК НА ДВИЖЕНИЕ:
Походът ще се проведе на 20.01.2019г.(неделя) при следната програма:
08:30 ч. – Сборен пункт спирката на парк Розариум и качване на автобус No.5  за село Енина
09:00 ч. – начало на прехода: село Енина – Кантарев път – местност Златювица – Родопова чешма – заслон Урумбеица - почивка и обяд – село Енина. Отпътуване от село Енина за град Казанлък около 15:00 часа ( на всеки кръгъл час)  Продължителността на прехода е  5-6 часа с почивките.


ІІ. ПРАВО НА УЧАСТИЕ :
В проявата може да вземат участие туристи  с добра физическа и психическа подготовка  за  преходи в планински условия. Преминаването по туристическия маршрут е индивидуална отговорност на туриста.

ІІІ. ЕКИПИРОВКА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Всеки участник трябва да бъде екипиран за средно – високата планина, с подходящи обувки и облекло според сезона, да си осигури храна и напитки за деня, както и лични медицински средства. Състоянието на здравето е лична отговорност на всеки участник – водачът и туристическото дружество не носят отговорност за скрити заболявания и проблеми, проявили се по време на похода. Планинска застраховка е желателна!                                                                        


 ЗИМНА ЕКИПИРОВКА - ВАРИАНТ:

Обувки – зимни туристически, добре обхващащи глезените,  с добър грайфер, точен размер, топли, за предпочитане водонепромокаеми                                                                             Чорапи – вълнени или туристически, съобразени с обувките                                                                        Гети – важен елемент, особено при по-дълбок сняг, не допускат влизане на сняг отгоре в обувките. Който няма закупени, може сам да си направи.                                                                                         Термобельо – дишащо, топло, от материя, която не дразни кожата, да не е от памук – да има втори резервен чифт за преобличане                            Термоблузи  - дишащи                                                                                                                        Панталон  - устойчив на вода и вятър, с добра вентилация, да не е тесен  Яке – ветроустойчиво, водоустойчиво, по възможност дишащо, с висока яка и качулка                                                                                                            Ръкавици – устойчиви на вода и вятър – да има и втори резервен чифт Шапка – да предпазва от студ, вятър, сняг, дъжд, да покрива ушите и челото – да има втора за резерва, след изпотяване и намокряне                       Щеки – като трета и четвърта опорна точка, особено при хлъзгав терен                                                       Слънчеви очила – за недопускане на така наречена „снежна слепота”                   Маска или шал -  през устата при много студено време, леден вятър

И всичко друго, което туристът сметне, че ще му е необходимо за зимен преход

При лошо време и лоша прогноза за деня на прехода, по преценка на водача,  може да се смени маршрута с по-лек или да се  отмени провеждането му.

С цел да има предварителна яснота за броя на туристите, които ще участват в похода на 20 януари, МОЛИМ ДА СЕ ОБАДИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА В ДРУЖЕСТВОТО, за да бъдете записани ( име и телефон за връзка с вас)

Записване в офиса на Дружеството: до 18.01.2019 г.
Телефони за информация: 0431/62566, 0882 955 304

Водач: Атанас Балкански – 0878 566 854