Актуално / Поход и спортни игри за празника на детето


Поход и спортни игри за празника на детето Поход и спортни игри за празника на детето Поход и спортни игри за празника на детето Поход и спортни игри за празника на детето Поход и спортни игри за празника на детето

На 29.05.2019г. ТД „Орлово гнездо“-Казанлък  и децата от 1-ви А с г-жа Мария Белчева и 1-ви Б с г-жа Пепа Петрова от ОУ „Мати Болгария“ в Казанлък направихме спортно туристически следобед по повод предстоящото приключване на учебната година и 1-ви юни ден на детето.

От двора на училището към парк „Тюлбето“ децата бяха съпроводени от планинския водач Станислав Николов и секретаря на Дружеството Тошка Тенева. След като се изкачиха по стълбите на входа на парка децата бяха посрещнати от жените на клуб „Орлица“ към ТД „Орлово гнездо“. П

ред паметника и гроба на Емануил Манолов г-жа Христина Банова разказа за живота и творчеството на композитора. В заключение на беседата децата изпяха първия куплет на песента „Хубава си, татковино“, на която е композитор. Тук ни очакваше планинският водач Атанас Балкански от клуб Пешеходен туризъм към Дружеството, който ни поведе по предварително маркираната горска пътечка и ни запозна с маркировката в планината.

Маркираната пътечка отведе групата на полянката над Тракийската гробница. Под сянката на голямо иглолистно дърво децата бяха запознати с планински пособия като туристическа карта, бусола, GPS апарат и други, както и с туристическа екипировка представени от нашите водачи Атанас Балкански и Станислав Николов. Младен Гайтанджиев от Алпийски клуб Казанлък с ръководител Марияна Сарачева, показа на децата алпийска екипировка и способи за обезопасено катерене и спускане.

След интересните беседи се проведоха спортните игри скачане с чувал и дърпане на въже, които децата очакваха с нетърпение. Всяко дете за своето участие в беседите и игрите получи книжка 100-те НТО на България. Така неусетно сред игри и много положителни емоции завърши образователно спортния следобед. И когато се върнахме в училище се разделихме с пожелание за щастливо лято и много посетени туристически обекти в нашата Родина.

Тошка Тенева - секретар на ТД „Орлово гнездо“-Казанлък