Актуално / Към Мегалита над Бузовград


Клубът по пешеходен туризъм към ТД „Орлово гнездо“- Казанлък, организира еднодневен поход до тракийското светилище „Мегалита“ над  село Бузовград в Сърнена средна гора

 

І. ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ И ГРАФИК НА ДВИЖЕНИЕ:
Походът ще се проведе на 14.07.2019 г.(неделя) при следната програма:
09:00ч. – тръгване от спирката на центъра срещу Община Казанлък, с автобус номер 5 за село Бузовград.
09:30 ч. – начало на прехода: центъра на село Бузовград – Мъжки мегалит – „Мегалита“- село Бузовград. Почивка и обяд на „Мегалита“. Отпътуване от село Бузовград  до град Казанлък с автобус . Продължителност 3-4 часа с почивките. Преходът е подходящ за начинаещи туристи и родители с деца.


ІІ. ПРАВО НА УЧАСТИЕ И ЦЕНИ:
В проявата може да вземат участие туристи  и родители с деца. Преминаването по туристическия маршрут е индивидуална отговорност на туриста, родителят носи лична отговорност за детето си. Участниците попълват декларация за участие в похода. Задължителна планинска застраховка! Който има валидна такава  да представи копие в офиса на Дружеството.

Такса за участие:  2 лв. за  застраховка и организационни разходи. Не включва храна и транспорт, който е обществен, цена в едната посока 1,60 лева.

 

ІІІ. ЕКИПИРОВКА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Всеки участник трябва да бъде екипиран с подходящи обувки и облекло, шапка за слънце, слънчеви очила, слънцезащитен крем, както и да си осигури храна, напитки и лични медицински средства. Състоянието на здравето е лична отговорност на всеки участник – водачът и Туристическото дружество не носят отговорност за скрити заболявания и проблеми, проявили се по време на похода. При лоши метеорологични условия водачът може да направи промени по обявения маршрут. Походът ще се проведе при записали се повече от 5 участника.

Записване в офиса на Дружеството: до 11.07.2019 г.

Телефони за информация: 0431/62566, 0882 966 490

Водачи:  Георги Кемалов тел.: 0887 434103