Актуално / Поход до хижа Хубавец


Поход до хижа Хубавец Поход до хижа Хубавец Поход до хижа Хубавец Поход до хижа Хубавец Поход до хижа Хубавец

Точно преди една година направих първия си преход в Карловската част на Централен Балкан и разбрах колко е красиво там. Ждрелото на Стара река и пътеката вървяща около него правят прехода до хижа Хубавец лек и приятен. Но исках за еднодневен преход да направя маршрут, при който не се отива и връща по една и съща пътека.

Така сутринта на неделния 13.10.2019г., пристигнахме в Карлово и започнахме прехода си по пътеката за хижа Добрила, от която по-късно щяхме да се отделим.  Изкачихме около 800м. денивилация. Групата от туристи беше свежа и приятна, усет на единодушие, движехме се компактно. Отделихме се от основната маркировка и започнахме да се движим по почти незабелижима пътека. Тук се усещаше повече дивия Балкан и така след около 5 часа преход стигнахме до хижа Хубавец.

След кратка почивка продължихме обратно по основната пътека към гр. Карлово и точно в 17:00ч. по програма бяхме на изходната точка. Но приключението не свърши до тук. Посетихме хубава сладкарница, за да възвърнем силите и след това  външен минерален басейн в гр. Баня.

Благодаря за доверието!

 

Станислав Николов-планински водач при ТД „Орлово гнездо“- Казанлък