Актуално / Трилъчеви походи и празничен курбан на хижа „Бузлуджа“ в чест на 120- та годишнина на ТД „Орлово гнездо“


Трилъчеви походи  и празничен курбан на хижа „Бузлуджа“ в чест на 120- та годишнина на ТД „Орлово гнездо“ Трилъчеви походи  и празничен курбан на хижа „Бузлуджа“ в чест на 120- та годишнина на ТД „Орлово гнездо“ Трилъчеви походи  и празничен курбан на хижа „Бузлуджа“ в чест на 120- та годишнина на ТД „Орлово гнездо“ Трилъчеви походи  и празничен курбан на хижа „Бузлуджа“ в чест на 120- та годишнина на ТД „Орлово гнездо“ Трилъчеви походи  и празничен курбан на хижа „Бузлуджа“ в чест на 120- та годишнина на ТД „Орлово гнездо“ Трилъчеви походи  и празничен курбан на хижа „Бузлуджа“ в чест на 120- та годишнина на ТД „Орлово гнездо“

Тази  година 120 годишни юбилеи честват и приятелите от ТД „Трапезица-1902“ , гр. Велико Търново  и ТД „Сърнена гора“- гр.Стара Загора.   Всяко от  трите дружества проведе походи   в няколко лъча, като общо изминатото разстояние е равно на 120 км, колкото са годините от създаването на всяко от дружествата. 

На 14. Май, 2022 г. ТД „Олово гнездо“  проведе походи в 3 лъча, общо 120 км

             Гр. Шипка- Черната могила - местност Малуша- вр. Шипка- хижа Бузлуджа

             Гара Кръстец- хижа „Българка“, бабин Райкин чучур и хижа „Бузлуджа“

             с.Енина – Катуните -Таралежкова чешма - хижа  “Бузлуджа“

ТД „Сърнена гора“, Стара Загора  извърши походи в 2 лъча : проход Хаимбоаз- Кръстец до х. Бузлуджа и гара Кръстец- хижа Българка, Бабин Райкин чучур и хижа „Бузлуджа“

Туристи от ТД „Трапезица-1902“ , гр. Велико Търново извървяха разстоянието от  –  с.Етъра – хижа „Бузлуджа“.

Участниците от трите дружества- общо 80 човека, привечер се събраха на хижа   „Бузлуджа“ за тържествена вечеря с много приветствия, поздравителни адреси , танци, веселие и празнично настроение.

                 На следващия ден на малка хижа „Бузлуджа“ , по традиция ТД „Орлово гнездо“ организира курбан за здраве на всички туристи. Събраха се представители от всички клубове към дружеството, както и приятелите от другите две дружества – юбиляри. 

На празника присъства и Председателят на БТС , Г-н Венци Венев, който поздрави всички туристи и изрази желанието си да съдейства за издигане авторитета на БТС и подпомагане на туристическите дружества по региони.

Председателят на ТД „Орлово гнездо“  Г-н Жельо Желев връчи грамоти и вимпели на най- изявените туристи от дружеството, както и Свидетелства за дарения на хората с големи сърца, участвали в дарителската кампания за организиране на юбилея .

За доброто настроение на празника със своите туристически песни спомогна и ВГТП „Ехо“.

След като всички туристи опитаха от празничния курбан, с удоволствие се хванаха да поиграят  кръшни български хора  пред хижата.