Актуално / Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“


Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“ Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“ Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“ Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“ Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“ Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“ Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“ Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“ Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“ Национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи, за приз „Кристален еделвайс” 24-26.06.2022 г.- язовир „Копринка“

След 3 години прекъсване, благодарение на ръководството на БТС се проведе Осемнадесетия преглед на спортно-туристическите умения и сръчности „Кристален еделвайс” в района на яз.“Копринка“. Организатор на събитието бе БТС в лицето на Иван Тодоров, а съорганизатор – ТД „Орлово гнездо“, Казанлък. Включиха се 10 отбора от цялата страна.  Ръководител на отбора от с.Копринка, разделен в две възрастови групи - 5 – 8 клас и 9 – 12 клас бе Мария Желева-библиотекар в читалице „Пробуда 1920“ в с. Копринка , която е с дългогодишен опит в работата с деца.

Георги Недев от ТД „Орлово гнездо“, гр. Казанлък беше комендант на лагера и помощник съдия.

Повече от 190 деца се научиха на различни умения и сръчности, демонстрираха силен спортен дух и стремеж към победа. Дисциплините бяха – майсторско колоездене, разпъване на палатка, дърпане на въже, стрелба с лък, народна топка и викторина „Познавам ли моята България” и програмата „Художествена самодейност“ (песни, стихотворения, скечове и др.).  В категорията майсторско колоездене Златомира Николова, Моника Николова и Аксел Саид спечелиха трето и две втори места! Отборът ни / 5 – 8 кл/, в който участваха Златомира Николова, Ивон Пеева, Златомир Янев и Самуил Събев разпъна палатката за най – кратко време и съответно спечели купата! В стрелбата с лък с точното си око се отличиха Златомира Николова  и Самуил Събев /5 – 8 кл./, както и Моника Николова  и Аксел Илхан, който успя да улучи четири десятки. Във всички дисциплини децата се бориха с много спортен хъс и се представиха достойно. Много симпатии и аплодисменти предизвикаха и Моника Николова и Габи Жекова, които грабнаха публиката със своите прекрасни изпълнения във вечерта на художествената самодейност.

Да си пожелаем това прекрасно събитие да продължава и в следващите години, за да могат децата ни да се занимават активно с физическа дейност, да прекарват повече време сред природата , да се научат на различни полезни умения и екипна  работа.