Актуално / Кристален еделвайс 2016


Кристален еделвайс 2016 Кристален еделвайс 2016 Кристален еделвайс 2016 Кристален еделвайс 2016

Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз “Кристален еделвайс”

За четиринадесета поредна година от 24.06.2016 до 26.06.2016 на язовир Копринка пристигнаха стотици ученици от цялата страна,за да премерят сили в състезанията от надпреварата за приз ,,Кристален еделвайс” .Прегледа се организира от БТС и ТД ,,Орлово гнездо” със съдействието на Община Казанлък. В петък 24.06.2016, ученици от Враца, Плевен, Кнежа, Чирпан, Габрово, Велико Търново, Крумовград, Нова Загора, Стара Загора, Разград, Казанлък и други построиха своите палаткови лагери на поляната край язовира. През Тази година състезанията бяха в седем категории: Майсторско управление на велосипед, стрелба с лък, теглене на въже, народна топка, построяване на палатка за време, играта „познавам ли моята България“ и изграждане на палатъчен лагер.
В 9.00 на 25.06.2016 година, участниците бяха приветствани и състезанията бяха открити от заместник кмета на Община Казанлък г-жа Даниела Коева. Приветсвие към учениците поднесе и председателят на Българският туристически съюз доцент д-р Алексей Стоев. Гост на прегледа беше и народният представител от Казанлък г-н Нено Влайков.
Състезанията преминаха с много заряд и емоции. Имаше победители, имаше и победени, но всички отлично разбираха туристическите ценности и идеи и начините на живот и оцеляване сред природата. Привечер се проведе награждаването на победителите, а след това се проведе и традиционната дискотека. В неделя сутринтта всички си тръгнаха с много хубави спомени и очакване на следващия преглед , когато отново ще бъдат заедно.
Туристическо дружество „Орлово гнездо“ беше представено от членове на клуба на „Ученика турист”. Златни медали спечелиха Михаил Михайлов и Марина Сорокова в дисциплината стрелба с лък младша възраст и Станимир Иванов в дисциплината майсторско управление на велосипед. Цялото класиране може да се види на сайта на БТС.