Актуално / Кристален еделвайс 2017


Кристален еделвайс 2017 Кристален еделвайс 2017 Кристален еделвайс 2017 Кристален еделвайс 2017 Кристален еделвайс 2017

Национален преглед на туристическите сръчности и умения за учащи се за приз „Кристален еделвайс“

Българският туристически съюз и Туристическо дружество „Орлово гнездо“ със съдействието на Община Казанлък за петнадесета поредна година в периода от 23 до 25 юни 2017г. организираха и проведоха спортните състезания за приз „Кристален еделвайс“ на язовир Копринка. На 23.06.2017г. на поляната определена за палатъчен лагер пристигнаха ученици от Нова Загора, Плевен, Стара Загора, Разград, Велико Търново, Кнежа, Крумовград, Чирпан, Димитровград, Ямбол, Златица,Габрово и Казанлък. Всички те с голямо старание изградиха, подредиха и украсиха своите лагери.

Вечерта започна с техническата конференция на ръководителите на отбори и завърши с конкурса млади таланти на малка сцена от паралелно провеждащия се „Еко фестивал Копринка 2017“.

На 24.06.2017г. в 09:00 часа състезанията бяха открити от заместник кмета на Община Казанлък г-н Михайл Михайлов и председателят на БТС доц. д-р Алексей Стоев. През тази година състезателните дисциплини бяха шест: майсторско управление на велосипед, стрелба с лък, теглене на въже, народна топка, построяване на палатка за време и играта „Познавам ли моята България“. Възрастовите групи бяха „младша“ - 5-8 клас и „старша“ - 9-12 клас. Разбира се оценени бяха и най-хубавите палаткови лагери и учениците изявили се в художествената самодейност.

През целия ден на надпреварата цареше оживление, имаше много емоции и възторжени викове. Енергията на децата завладя всички наоколо. Слънчевите поредни дни допринесоха за доброто настроение на участниците. Както при всички състезания имаше победители и победени. Съботната вечер започна с награждаване на победителите, продължи с художествена самодейност и конкурса млади таланти на малка сцена и завърши с традиционната вече дискотека на открито под звездите.

Туристическо дружество „Орлово гнездо“ и град Казанлък бяха представени от ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“ и СУ „Екзарх Антим I”.  С два златни медала, два сребърни медала и други призови класирания, може с гордост да отбележим победата на отбора от Казанлък в комплексното класиране и спечеления приз „Кристален еделвайс“. Златни медали спечелиха Кристияна Самарджиева и Денислав Чакръков в дисциплината стрелба с лък младша възраст и отбора по народна топка младша възраст.

ТД „Орлово гнездо“ изказва благодарност на ръководствата на двете училища и най-вече на учителите Марияна Сарачева и Светла Кръстева за работата им с децата за постигането на тези резултати.

В неделя всички ученици се включиха в почистването на района на лагера и около него включвайки се в организирания „Еко фестивал“ на младежкия център за развитие и взаимопомощ Казанлък, Отборите се разделиха с най-добри спомени и пожелание за нова среща през следващата година.