Актуално / първа пролет 2018


ОБЯВА
Клубът по пешеходен туризъм към ТД „Орлово гнездо“- Казанлък, организира ЕДНОДНЕВЕН ПОХОД ДО РОДОПОВА ЧЕШМА в Стара планина по повод ПЪРВА ПРОЛЕТ

І. ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ И ГРАФИК НА ДВИЖЕНИЕ:
Походът ще се проведе на 25.03.2018 г.(неделя) при следната програма :
08:35 ч. – тръгване от спирката на комплекс „Здраве“, спирката на центъра или спирката на парк Розариум с автобус номер 5 за село Енина. Автобусът тръгва от село Бузовград в 08:30 ч.
09:10 ч. – начало на прехода: село Енина / 450м. /– местност „Златевица“/ 850м./ – заслон „Урумбейца“/ 1000м. /– „Родопова чешма“ /1041м . / – село Енина. Почивка и обяд на „Родопова чешма“. Обща денивелация 1200м. Отпътуване от село Енина до град Казанлък с автобус. Продължителността на прехода е 5-6 часа с почивките.

ІІ. ПРАВО НА УЧАСТИЕ :
В похода може да вземат участие всички членове и приятели на ТД „Орлово гнездо“. Преминаването по туристическия маршрут е индивидуална отговорност на туриста. Задължителна планинска застраховка! Който няма, може да си направи такава до 22.03.2018 в офиса на Дружеството.

ІІІ. ЕКИПИРОВКА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Всеки участник трябва да бъде екипиран за средно-висока планина, с подходящи обувки и облекло в зимни условия, както и да си осигури храна, напитки и лични медицински средства. Състоянието на здравето е лична отговорност на всеки участник – водачът и туристическото дружество не носят отговорност за скрити заболявания и проблеми, проявили се по време на похода. При лоши метеорологични условия водачът може да направи промени по обявения маршрут.

Заповядайте да посрещнем пролетта!

Телефони за информация: 0431/62566,

Водач: Атанас Балкански