Актуално / „Бодлите на розите - 2018“- голямото състезание на малките ученици


„Бодлите на розите - 2018“- голямото състезание на малките ученици „Бодлите на розите - 2018“- голямото състезание на малките ученици „Бодлите на розите - 2018“- голямото състезание на малките ученици „Бодлите на розите - 2018“- голямото състезание на малките ученици „Бодлите на розите - 2018“- голямото състезание на малките ученици

 

„Бодлите на розите - 2018“- голямото състезание на малките ученици

Туристическо дружество „Орлово гнездо“ и Клуб по ориентиране „Орлово гнездо 1957“ с подкрепата на  Община Казанлък, проведоха на 18.05.2018 г. около ОУ „Христо Ботев“ в с. Енина състезанията по ориентиране за Купа „Бодлите на розите - 2018“ .

В късата, средна и дълга дистанция участваха всички ученици от  училището в с. Енина и от ОУ „Св. Климент Охридски“- гр. Крън. 210 деца, водени от директорките г-жа Детелина Начева и г-жа Мария Кафалиева, и придружавани от учителите си, съпровождани  и инструктирани от  ветераните - ориентировачи Тончо Нейчев и Христо Ангелов, преминаха през живописните маршрути около училището, старата църква и паметника на Онуфрий Хилендарски, и финишираха  в двора на старото школо.

 Подробна карта, с легенда за основните топографски знаци и специална диплома от Световната федерация по ориентиране по случай Световния ден по ориентиране бяха връчени на всички участници.

                                                    Христо Ангелов