Актуално / В деня на Културното наследство и туризма


В деня на Културното наследство и туризма В деня на Културното наследство и туризма В деня на Културното наследство и туризма В деня на Културното наследство и туризма

В деня на Културното наследство и туризма на 27.09.2018г. дамите от клуб „Орлица“ към ТД „Орлово гнездо“-Казанлък  съвместно с общинска библиотека „Искра“- отдел изкуство  и децата от детска градина „Здравец“ посетиха паметника и гроба на Емануил Манолов в парк Тюлбето.

              В слънчевия и топъл ден децата бяха запознати от Христина Банова, почетен председател на клуб „Орлица“, с личността и творчеството на бележития композитор, както и с музикалния инструмент дудук, на който е обичал да свири твореца.

              Гости на събитието беше семейство Милка и Здравко Кърневи от родопското село Хвойна, облечени в автентични народни носии. Те поздравиха присъстващите с няколко родопски песни изпълнени от Милка в съпровод на акордеон от Здравко.

              За празника приветствие към всички отправи и секретарят на ТД „Орлово гнездо“, Тошка Тенева.            

              Паметта на композитора Емануил Манолов бе почетена с песента „Хубава си, татковино!“ в изпълнение на децата, с полагане на цветя на гроба и коленичене мълчаливо.

Така премина срещата „Миналото среща Бъдещето“.