Актуално / Пролетно залесяване 2019


Здравейте, приятели на природата!

На 23.03.2019г. (събота) Ви каним да вземете участие в кампания за залесяване. Събитието е по случай световния ден на гората, който се отбелязва на 21-ви март всяка година.

Съвместно с ДГС “Казанлък” и ТД “Орлово гнездо“ избрахме подходящ и леснодостъпен терен за залесяване. Посадъчният материал, както и необходимите инструменти за засаждане ще бъдат осигурени от ДГС „Казанлък“. Избраното място за залесяване е подходящо и за пикник, тъй като има изградена чешма и обособен кът с пейки и маса – нека всеки участник да си осигури храна и напитки за деня. По време на залесяването ще организираме и група за почистване на района от натрупаните отпадъци.

Дата: 23.03.2019г. (събота)

Сборен пункт: 10:00 часа в сграда Хексагон на Алиас Франсез Казанлък – на светофара на манастира

Място за залесяване: язовир Копринка, в края на стария път за язовира от Казанлък към Копринка.

Транспорт: в сборния пункт ще направим организация за споделено пътуване, според наличните превозни средства и свободни места; възможно е и придвижване с колело до мястото за залесяване; градският транспорт до Копринка, също е вариант за придвижване.

Приканваме всички, които желаят да се включат в кампанията за залесяване да изпратят своите имена и брой на хората, които ще доведат със себе си за да предвидим достатъчно посадъчен материал и инструменти. Моля да заявите своето участие по един от следните начини: e-mail: snc.rezonans@gmail.com; телефон: 0896060648.

Очакваме Ви на 23.03.2019г. за да направим едно кътче от природата по-добро и по-красиво!

Организатори:

СНЦ „Резонанс“

СНЦ“ Вихъръ“

СНЦ „Свободен елемент“

ДГС „Казанлък“

ТД „Орлово гнездо“