Актуално / С приятели на хижа Узана


С приятели на хижа Узана

От  14.10.2019г. до 17.10.2019г. ние от КТВ при ТД „Орлово гнездо“ гр. Казанлък взехме участие заедно с клубовете от гр. Русе, Лясковец, Червен бряг, Бургас и Сандански в традиционната 24-та среща на туристите ветерани от календарния план на БФТС на х. Узана. В 08:30 ч. пристигнахме в гр. Габрово. С микробус ни извозиха до хижата. Там ни посрещна приветливата и усмихната Милена Ботева. След като ни настани по стаите и си отпочинахме от пътуването направихме опознавателна разходка из района. Любувахме се не само на есенната красота, но и на изключително топлото и приятно време за сезона. Вечерта цялата група, която наброява 40 човека уважихме труда на хижарката, която ни беше приготвила вкусна вечеря. В разговори бързо премина времето и всички се прибрахме по стаите. Сутринта, когато слънцето изгря зад планината и лъчите му се промъкваха през величествените корони на вековните дървета гората изглеждаше още по–приказна. Есента с палитра и с четка в ръце по всичките дървета  е преминала и е нашарила листата – огнени, зелени, златни.

На 15.10. 2019г. е вторият ден и след закуска 27 човека под водачеството на Искра от гр. Русе проведоха двупосочен излет до връх Исполин. Останалите използваха времето до обяд според желанията си. Ние от гр. Казанлък обходихме близката гора по различни горски пътеки и се изкачихме до връх Марков стол. След обилния обяд се оттеглихме за след обедна почивка. Към 16 ч. посетихме Информационния център. Когато се върнахме в хижата заварихме нашите приятели туристите от гр. Габрово с председател Пеньо Славов, които бяха дошли да се срещнат с нас. Доведоха и диджей, който щеше да се погрижи за доброто ни настроение след вечеря. Но преди танците любезната ни домакиня ни направи тържествено посрещане. Беше облечена в капанска носия подарена й от туристите от гр. Добрич, които са били преди нас.Тя беше опекла по една питка за всеки град. В краткото си слово към присъстващите тя отправи пожелания за любов и разбирателство, за уважение и ни пожела много здраве и още дълги години да ни посреща и гощава.

В 20:00ч. започна веселбата, която продължи до 23:00 часа.

16.10.2019г.– трети ден от престоя ни сред тази есенна красота и успокояваща тишина. 09:00 часа, време за поредния излет сред природата. Днес предстои посещение на хижа Партизанска песен и хижа Хлебна, а туристите от гр. Казанлък с разрешението на Милена Ботева засадихме елхичка, която оградихме и й поставихме табелка с името на нашият клуб.

Приятният престой в хижа Узана запечатахме със снимки за спомен и с надеждата, че ще дойдем догодина. Дойде време да стягаме раниците за път.

На 17.10.2019г. след закуска си взехме довиждане с неуморната и всеотдайна Милена, която положи много старание да ни направи приятен престоя в хижата.

Автобусът ни откара до автогарата в Габрово и всеки се отправи към родните места. Раздилихме се с пожеланието – До нови срещи!!!

 Елена Бозукова- председател на КТВ гр. Казанлък