Актуално / Децата в поход


 

 Традиция е в ЦДГ № 17 с директор Елена Тонева да се организират и провеждат туристически занимания  с децата сред природата. След празника в парк „Тюлбето”, това е следващата инициатива на г-жа Тонева с която  тя доказва, че физическото укрепване и дееспособност на малките палавници стои на преден план. В петък 12.10.2012 г. 45 деца от 3-та и 4-та група  облечени в спортна екипировка с ранички на гърба поеха по пътеката на”Мегалита” в Средна гора. Водачи от туристическо дружество”Орлово гнездо” бяха Александър Косев дългогодишен турист, Генка Апостолова и Маргарита Дохчева.

Заедно с учители, обслужващ персонал  от градината и родители, групата пое към върха. Децата бяха възбудени и движейки се с любопитство разглеждаха гората, пътеката, храстите и дърветата.Учудващо бързо всички безпроблемно се изкачиха до „Мегалита”. С интерес всяко погледна през скалния отвор „Вратата на богинята Майка”,след това се направиха  снимки за спомен и групата се върна на поляната за игри и почивка.

Заедно с всички  включили се в похода се проведоха народни и състезателини игри.  След кратка почивка децата с апетит изядоха обяда си и към 14 часа поеха обратно към автобуса-уморени но доволни.Така  активно беше  уползотворен един ден сред природата в ЦДГ 17.

Снимки може да разгледате във фотогалерия............