Актуално / „МОНТЕ НЕГРО АДРИАТИКА -ОПЪН 2013” ЧЕРНА ГОРА


„МОНТЕ НЕГРО АДРИАТИКА -ОПЪН 2013”  ЧЕРНА ГОРА „МОНТЕ НЕГРО АДРИАТИКА -ОПЪН 2013”  ЧЕРНА ГОРА „МОНТЕ НЕГРО АДРИАТИКА -ОПЪН 2013”  ЧЕРНА ГОРА

 

„Монте негро Адриатика опън „  е първото голямо международно състезание по оритентиране  което се проведе от 06 до 09.06  2013 година  в планинската местност „Иванова корета” на 1250 м.надморска височина. в близост до старата столица на Черна гора –Цетене   и  в старата част на град Котор на брега на адриатическо море.

В състезанието масово  участваха почти всички евпропейски държави плюс представители   на САЩ. Състезателите бяха разделени в 15 възрастови групи от 10 до 75 +. години.

Бъгария беше представена от 58 състезатели, като нашите  Тончо Нейчев и Павел Михалев - ТД”Орлово гнездо”, участваха в  групата „Мъже  над  60 год.”

          Средната и дълга дистанция се проведоха в  „Иванова корита” в изключително камениста местност. Маршрута  на средната  дистанция беше с дължина 3200 м при 13 контролни точки и голяма денивелация. Тончо Нейчев се класира трети  а Павел Михалев е 7 ми във   във възрастовата  група

       В дългата дистанция – 4200 м  с 15 контролни точки   Тончо Нейчев е пети по ред пристигнал а Павел Михалев - шести.

       Третия старт  на състезанията „Спринт – 1800 м „ с 12 контролни точки  предостави най много емоции на състезателите, жителите и гостите на гр Котор. Маршрутите преминаваха  в града през тесни и екзотечно учици  Града е старинен и  ограден от непрестъпна каменна стена изградена от веницйианската република.Това е град музей .Беше интересно и вълнуващо.

              В тази дисциплина  финландец  и португалец се оказаха непреодолими за нашите представители. Тончо Нейчев се  класира след тях  трети с време 26 минути  на 18 секунди след втория, а Павел Михалев е шести с време 28 минути.

  Нашите състезатели направиха и реклама на града на розите като предоставиха на състезатели и организатори  проспектни материали  от града ,от празника на розата  в брошури и карти .Много от участниците получиха и свеж розов цвят   от градините на с Кънчево от чувала носен от Тончо.

Всичко това възбуди любопиството и желанието на състезателите да посетят града ни по време на празнвика на розата 2014 година а и биха били щастливи ако могат да участват в състезания орагнизирани от местния клуб по оринтеиране.

Участието в    международното състезание по ориентиране стана  благодарение на Община Казанлък и ТД”Орлово гнездо” .