Актуално / Успешни прояви по трети и осми март


Успешни прояви по трети и осми март Успешни прояви по трети и осми март Успешни прояви по трети и осми март Успешни прояви по трети и осми март Успешни прояви по трети и осми март

 

          Успешно се проведоха мероприятията от календарния план на дружеството по случай националния празник трети март и деня на жената осми март. За трети март бяха проведени два лъчеви похода. На втори март една група с водач Владимир Толев тръгна от гара Кръстец и по билото на Стара планина достигна до малка хижа Бузлуджа. След нощувка на другия ден пак по билото се изкачи на връх Шипка. Втората група с водач Христо Карагяуров потегли на трети март сутринта от храм паметника в град Шипка. Двете групи се включиха в тържествата по случай националния празник на република България.

          За осми март бе организиран и успешно проведен общински поход на жените туристки. Организатор за поредна година бе клуб "Орлица". В ранната утрин на 08.03.14г. 22 жени от казанлъшка община тръгнаха от жп.гара Казанлък за с.Тъжа.  Водач на групата беше Христина Банова, а ръководител- Динка Колева, секретарят на ТД „Орлово гнездо”- Кръстьо Петков ги изпрати. В с.Тъжа пред паметника на загиналите във войните тъженци, с погача и шарена сол ги посрещна секретарката на кметството г-жа Мария Чолпанова. Местен ветеран от войната, крайвед  разказа историята за изграждането на паметника и потеглиха по пътеките за х.Русалка. След три часа и половина пристигнаха благополучно, където бяха посрещнати радушно от хижарят Димо и неговата съпруга.Веселие, смях, песни до късно вечерта.На девети март сутринта Венелин Койчев от охраната на Централен балкан, запозна групата със забележителностите на района, с флората и фауната.

          Ръководството на ТД „Орлово гнездо” поздравява всички участници в инициативите.