Актуално / Паневритмия 2017


Паневритмия 2017 Паневритмия 2017 Паневритмия 2017 Паневритмия 2017 Паневритмия 2017

ТД „Орлово гнездо” организира и проведе екскурзия-поход до 7-те Рилски езера за участие в танца създаден от Петър Дънов - „Паневритмия”. 
На 18.08.2017г. групата състояла се от членове на клубовете към туристическото дружество - „Бузово кале”, „Орлица”, „Туристи ветерани”, „Ориентиране“ и пешеходен туризъм отпътува за учебен център „Мальовица”. След като се настанихме по стаите за нощувка, имаше достатъчно време да се полюбуваме на местността и чутовната пирамида на връх Мальовица.
Рано в съботната утрин на 19.08.17г. групата потегли към лифта над село Паничище, който ни извози до хижа „Рилски езера”. По клубове и на групички поехме към езерото „Бъбрека“, където в точно обявения час започна „Паневритмията”. Успяхме да се насладим и потопим в магията на танца, изпълняван прецизно в синхрон и под звуците на нежната музиката. Всеки от нас го преживя по своему.
Седемте Рилски езера бяха посетени от много туристи и участниците в самия танц също бяха много. Впечатление ни направи участието на много млади хора и деца. Посетители имаше и от много националности. След приключване на танца, туристите имаха време да посетят и разгледат езерата. Прекрасното време и неописуемите гледки от лифта допринесоха за нестихващото вълнение от деня.
В автобуса на връщане, лицата на всички бяха озарени от преживяната емоция на Седемте Рилски езера. С песни и разкази от дните на похода не усетихме как се прибрахме в Казанлък. Завладени от голямото вълнение и еуфория пропуснахме нещо важно - да си направим обща снимка. Но пък всеки прибави към колекцията си от спомени два незабравимо преминали дни.
Транспорта за екскурзията бе подарен от Община Казанлък по повод 115 годишнината на туристическото дружество.
Ръководството и членовете на ТД „Орлово гнездо“ изказват своята благодарност на Общината за подаръка, като се надяваме добрите отношения и сътрудничество да продължат и за в бъдеще.